diumenge, 13 de maig del 2012

Shawarma casolà

Ingredients per a 4 persones:
- 4 panets de pita
- 200 g de carn de xai
- 200 g de carn de pollastre
- 1 ceba tendra
- 2 tomàquets
- enciam
- iogurt
- salsa tahina
- 1/2 llimona
- julivert
- menta
- 1 dent d'all
- pebre vermell picant
- sal i pebre

Preu aproximat: 8-9 euros


Avui participem a la recepta del 15 on el repte d'aquest consisteix en fer un entrepà. Nosaltres hem escollit fer un shawarma casolà, un dels nostres entrepans favorits, i que a més a més normalment no es fa a casa. Així que ens ha vingut de gust provar-ho i el resultat ha valgut la pena.

Per començar tallarem la carn de pollastre i de xai a tires ben fines i les aromatitzarem amb sal, pebre, pebre vermell picant i una mica de suc de llimona. Les deixarem uns 20 minuts macerant a la nevera. Mentrestant podem preparar les verdures: enciam, tomàquet i ceba tendra tot tallat en juliana. Ho posem en un plat per a cada comensal pugui muntar-se el seu plat com prefereixi.

Posem una paella al foc amb una miqueta d'oli i quan sigui ben calenta hi posem la carn, la qual courem a foc viu per a que quedi ben torradeta. Com l'hem tallada molt fina, de seguida serà feta. 

Per la salsa, l'ingredient principal és la tahina, que està feta a base de sèsam i aigua. Es pot comprar a qualsevol establiment especialitzat en menjar àrab. Començarem tallant ben fi una dent d'all, una mica de julivert i un parell de fulles de menta, que posarem a un bol. A continuació afegim dues cullerades soperes de tahina, mig iogurt natural i el suc de mitja llimona. Un cop tot sigui a dins ho remenem fins que quedi ben barrejat.


Per últim escalfem el pa de pita a la torradora o al forn un parell de minuts. Podem servir el Shawarma en plat, o dins la pita. Nosaltres preferim posar-ho tot al centre de la taula i que cadascú es monti el seu shawarma al gust. Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Oooole!!! Shawarma casolà, amb el que m'agrada!! Aquesta me l'apunto, que hem fet falafels, però això ja és la bomba!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quin entrepà! Això és un àpat complet. Aquesta recepta segur que la faré.
    Conxita

    ResponElimina
  3. Oh, que reboníssim! M'encanta el shawarma. Ara ja sé el secret de la salsa, que a mi no m'acabava de fer el pes. Una proposta sensacional!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    Marina Xocolata Desfeta
    http://xocolatadesfetaimes.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Ohhhhh quina pintaaaaaa, està demanant a crits que algú se'l mengi!!!!!!nyaaaaam!!!!!!

    Petonets!

    ResponElimina
  5. Renoi! Estic d'acord amb la Conxita: és ben bé un àpat complet. Té una pinta sensacional! :)

    Eva

    ResponElimina
  6. Mmmm... aquest si que es un bon bocata mediterrani!!!!!

    ResponElimina
  7. M'encanta el shawarma i mai no n'he fert a casa. M'apunto la recepta!
    Marta

    ResponElimina