diumenge, 18 de març del 2012

Salmó marinat

Ingredients:
-500g de sal
-500g de sucre
-500g de Llom de salmó
-Oli d'oliva i anet

Preu aproximat: 7-9 euros


Avui fem una de les receptes preferides de Can Misèries, molt fàcil i boníssima. Es pot menjar de moltes maneres i tenir preparat amb antel·lació: salmó marinat.

Per fer-ho comprarem un tros de llom de salmó, que sigui gruixut. Nosaltres el comprem fresc però el congel·lem com a mínim 24h per evitar l'anisakis. Després de descongelar-lo el rentem amb aigua abundant i l'eixuguem. Amb unes pinces extraiem les espines. Per altra banda preparem una barreja de sal i sucre a iguals proporcions. Col·loquem la meitat de la barreja a un bol i hi col·loquem el salmó a sobre, cobrint-lo completament amb la resta de sal i sucre. Posem el bol a la nevera 48 hores.

Un cop passats dos dies, traiem el salmó del bol i el posem sota l'aixeta per treure totes les restes de sal i sucre, que s'hi hauran quedat enganxatdes. Després amb un drap ben net o paper de cuina, assequem el llom. El salmó ja està marinat, però ha quedat molt sec. Per hidratar-lo una mica, amb l'ajuda d'una ganivet el podem tallar a daus o a tires, i el posem en un bol amb anet i oli. Ho deixem 24 hores més a la nevera.

Ara ja està llest per menjar: per picar, amb torradetes, a l'amanida... de qualsevol manera. Peix, sa, nutritiu i boníssim! Bon profit! 





1 comentari: