dissabte, 11 de febrer del 2012

Moussaka

Ingredients per a 6 persones:
- 2 albergínies grans
- 2 pebrots verds 
- 3 cebes
- 1 kg de carn picada (vedella i porc)
- 100g de formatge ratllat
- Oli, sal i pebre


Preu aproximat: 9-11 euros



Avui, ja que ens hi posem, ens hi posem per 6 persones. Hi ha receptes que porten la mateixa feina de fer i de coure independentment del nombre de racions i que, tant per tant, encara que no siguem molts val la pena fer-ne més per guardar-ho per un altre dia. Aquesta és una de les normes de Can Misèries: que quedi pel tupper!

La moussaka és una recepta grega consistent en una mena de lassanya però amb albergínia en comptes de pasta. Per tant, més sana i una mica més lleugera, tot i que és un plat contundent. Nosaltres, com sempre, l'hem fet a la nostra manera. Primer de tot rentem les albergínies i les tallem a làmines fines. És important que no siguin gaire gruixudes per a que quedin ben cuites. Després les fregim a una paella i les reservem. L'albergínia és textualment una esponja d'oli, absorbeix molta quantitat i per tant és important que quan les reservem ho fem sobre un plat amb paper absorbent per extreure'n l'excés.

Per altra banda, tallem les cebes i els pebrots verds a trossets petits i els posem a una paella grossa, primer el pebrot que tarda una mica més que la ceba. Quan ja sigui ben daurat afegirem la carn i posarem sal i pebre al nostre gust. Anirem remenant de tant en tant fins que sigui tot ben cuit.


Ara cal muntar la moussaka, nosaltres ho fem en una plata de vidre apta pel forn, col·locant primer una capa d'albergínia, després el farciment, una altra capa d'albergínia i formatge a tota la part superior. En aquest punt reservem i esperem a que arribin els convidats, doncs només quedarà escalfar i gratinar per a servir ben calent i amb el formatge torradet. 

Estem molt contents perquè la recepta d'avui és la primera que fem amb convidats i hem aconseguit que quedessin ben contents. (o això és el que ens han dit!) Bon profit!


2 comentaris:

  1. Uau!! Quina moussaka!A part de deixar ben contents als invitats,serà un tupper de luxe.

    ResponElimina
  2. Súper contents!!Quin honor ser els primers convidats de les receptes blogaires!! Sou uns amfitrions increïbles! Dimarts al vespre provarem de fer la recepta!
    Ja us explicarem! Mil petons!

    ResponElimina